Nytt på gång

Nu äntligen är det som vi köpte hos Lodders i Holland för några veckor sedan väg norrut. Ankomst förmodligen söndag 31:e. Vad finns det i lådorna? Största delen är en påfyllning av lagret med tråd, gödsel och andra småprylar. I några lådor finns också ett antal fina japanska krukor, de flesta ca 20×30 cm.
En hel del träd kommer också, de flesta beställda men också ett antal lämpliga för nybörjare. Vi har också kvar en hel del träd sedan tidigare som vi nu börjar plocka ut ur växthusen.

Inköpen klara

Nu är vårens inköp av bonsaier, verktyg, tråd och annat avklarade. Flera spännande träd väntar i växthusen på sin transport norrut. Beräknad ankomst till Sveriges framsida första april.

ptr
ptr
ptr
ptr

Filmtime

Bor du i Göteborgsområdet, eller i Dalarna, missa inte de japanska filmerna som visas där nu i mars. I Leksand visas en film som heter Tora-san Goes North den 9:e som en del av den japanska filmfestival som pågår där den helgen.
På Frölunda kulturhus i Göteborg visas två filmer lördagen den 16 mars, Pop In Q resp. Sing My Life. En länk till evenemanget finns här

https://www.se.emb-japan.go.jp/filmdag_gbg_2019.pdf

Här finns en länk till en trailer till Pop In Q

https://www.youtube.com/watch?v=opuIhTl3_VA