Flera vårtecken…

Några lådor med bonsaiverktyg är på väg från Japan. Inga konstigheter, bara en rejäl påfyllning av vårt lager med saxar, tänger etc. Det blev sjötransport den här gången. Ankomst förhoppningsvis i mitten av februari.
Vi har redan sålt de säckar med akadama vi hade kvar från ifjol. Nya säckar är på väg och de beräknas komma fram innan månadsskiftet januari-februari.
I början av mars åker vi som vanligt till Nederländerna för att handla bonsaigrejer. Framför allt krukor och träd. Är du intresserad av något speciellt hör av dig till oss så får vi se vad vi kan göra för att hjälpa dig.
Ett nytt träd kanske?

The Trophy, Europas största(?) bonsaievent närmar sig. Som vanligt äger det rum i Genk i Belgien; i år 25-26 februari. Stor utställning med fantastiska träd, demonstrationer och en stor handlarmässa. En upplevelse!
Klicka på länken här så kommer du till deras hemsida https://bonsaiassociation.be/trophy/

Hur kommer man dit? De som åker dit från Sverige brukar flyga till Bryssel tidigt lördag morgon, ta tåget eller hyra en bil tillsammans, vara med på eventet lördag och söndag och sedan åka hem igen söndag kväll. En flygbiljett, tåg/bil och en hotellnatt är vad det kostar.

Så har också den första prognosen för
körsbärsträdens blomning i Japan kommit.
Håll ut, våren är på väg!